Cserkészcsapataink megalakulása Solymár János atya nevéhez fűzódik, aki 1958-ban, Hamiltoba való érkezésekor előszőr meglapította a 27. sz. Kaszp István fiúcsapatot 1959-ben, majd két év múlbva 1961-ben az 59.sz. Erzsébet Királyné leánycsapatot. Atya fiúkorában is már cserkész volt és látta, hogy a cserkészet hatásos eszköz az ifjúság nevelésére. János atya mélyen vallásos és nemzetszerető ember volt, hatásosan tudott nevelni és lelkesíteni. Minden cserkésztevékenységben részt vett; cserkészeivel játszott, focizott, fára mászott, fúrt-faragott, csónakázott, úszott, dalolt, verselt, mesélt, tréfált, portyázott, szalonnát sütött, betlehemezett s még verbunkos tánclépéseket is ellesett a fiúktól. Az eredmény meg is volt, magával ragadta a fiatalságot és a szülőket is. 

Az ő biztatására népi-tánccsoport is alakult csekészeinkből.  Az 1966-os jubileumi táborban az első díjat a Hamilton-i 27-es “Huszárok” nyerték meg pompás táncukkal.  A két testvércsapatban azóta is folyik a lelkes tánctanulás, a sikeres fellépések.

Cserkeszéink az egyházközségünk életében is mindig jelentősen részt vettek. Nincs olyan csoport, tevékenység vagy tisztség amelyből hiányozna a cserkész-jelenlét.  Követve jelszavunkat,  “ A cserkész ahol tud segít!”
 

27.sz. Kaszap István Fiúcsapat

59. sz. Erzsébet Királyné Leánycsapat

Regős

Tánccsoport